10 Plus 1 Business Synergy Gathering - 2013

Pada 23 Jun 2013, Kelab Usahawan PERMATA Selangor dengan kerjasama Bahagian Pembangunan Usahawan PKNS telah menganjurkan progam jaringan usahawan ’10 Plus 1 Business Synergy Gathering’. Program yang diadakan di hotel De Palma, Shah Alam telah mendapat tajaan daripada ASL Development Group (M) Sdn Bhd. Program ini telah berjaya menarik lebih daripada 150 orang, majoriti merupakan mahasiswa institusi pengajian tinggi.

Program jaringan usahawan yang diadakan kali pertama ini telah mengumpulkan 10 orang mentor yang terdiri daripada usahawan dalam pelbagai bidang, dan seorang ikon usahawan berjaya untuk berkongsi ilmu perniagaan, pengalaman dan memberi motivasi kepada peserta. Peserta yang hadir dibahagikan berdasarkan pengalaman dalam bidang keusahawanan.

Ikon Dato’ Syed Ahmad bin Syed Samsuddin Al-Saggof memulakan program dengan perkongsian pengalaman dan lontaran idea untuk menaikkan motivasi peserta. Sesi seterusnya iaitu Borak Bersama Mentor dijalankan dalam kumpulan untuk berkongsi pengalaman, peluang perniagaan dan cabaran-cabaran dalam perniagaan bersama mentor masing-masing.

Pengurus Bahagian Pembangunan Usahawan PKNS, Puan Hajah Azilah Arshad turut hadir untuk merasmikan program jaringan usahawan ini. Harapan beliau ialah semua peserta, mendapat manfaat dari program yang telah diatur.